Len osobný odber.
Na nákup zbrane je nutné so sebou priniesť občiansky preukaz, zbrojný preukaz a nákupné povolenie. Na nákup streliva si sebou prineste OP, ZP a kartu zbrane.
 
Kompenzované modely pištolí Glock sú vybavené integrovaným kompenzátorom na zníženie zdvihu počas rýchlej streľby a na zvýšenie presnosti. Hlaveň má dva malé predĺžené otvory, ktoré prechádzajú cez stredovú líniu a vyúsťujú cez dva vetracie otvory v hornej časti záveru zbrane. Kompenzovaná hlaveň vám tým umožní vrátiť sa na cieľ rýchlejšie pri každom ďalšom výstrele.
 
Zbraň je výnimočná svojou presnosťou, ľahkým spätným rázom a dodáva silný výkon s vysokým objemom zásobníka. Integrovaný systém kompenzácie nielenže znižuje zdvih pri streľbe a tiež spätný ráz, ale tým aj pomáha pri rýchlejšom sledovaní cieľa.
 
Glock 4-tej generácie ponúka dva násuvné zadné chrbáty na pažbičke pištole čo umožňuje strelcovi upraviť si úchop podľa svojej ruky. Základná veľkosť S je pevne na ráme a je o 2 mm menšia oproti plnej veľkosti modelu G17/G22. Veľkosť M sa opiera o plnú veľkosť modelu G17 / G22 a veľkosť L je ešte o 4 mm väčšia. Sklon rukoväte je pritom zachovaný.
Vypúšťač zásobníka je zväčšený a obojstranný – umožňuje prestavenie na pravú alebo ľavú stranu pištole bez ďalších súčiastok. Navyše, Glock 4 generácie má nové efektné rámové zdrsnenie rovnako aj na vymeniteľných násuvných chrbátoch.
 
Glock 4 generácie má novú dvojitú vratnú pružinu a hrubšiu vodiacu tyč, čo výrazne znižuje opotrebenie a poškodenie systému.
 
Pištole Glock sú vybavené tzv. Safe Action spúšťovým mechanizmom. Namiesto kohútika majú čiastočne prednatiahnutý úderník, ktorý sa stlačením spúšte natiahne úplne. Po vypálení náboja sa po uvoľnení spúšte vráti do pôvodného stavu. 
 
Súčasťou systému Safe Action sú tri nezávislé poistky: 
  • spúšťová - pri stlačení spúšte sa najprv stláča páčka vyčnievajúca pred spúšť, ktorá bráni neúmyselnému pohybu spúšte,
  • úderníková - kovový odpružený valček, zabraňujúci preniknutiu úderníku k zápalke, kým nie je stlačená spúšť,
  • pádová - úderník je pridržovaný na mieste, dokiaľ nie je spúšť plne stlačená.

Glocky nemajú vonkajšiu (manuálnu) poistku.

 

Technické parametre:

Model: 30780
 
Kaliber: .45 AUTO
 
System: Safe action
 
Kapacita zásobníka: 13
 
Dĺžka hlavne: 117 mm /4.61 inch
 
Celková dĺžka: 205 mm / 8.07 inch
 
Dĺžka záveru: 193 mm / 7.60 inch
 
Celková šírka: 34 mm / 1.34 inch
 
Šírka záveru: 28,5 mm / 1.12 inch
 
Celková výška: 140 mm / 5.51 inch                .
 
Hmotnosť bez zásobníka: 740 g / 26.10 oz
 
Hmotnosť s prázdnym zásobníkom: 825 g / 29.10 oz
 
Hmotnosť s plným zásobníkom: 1095 g / 38.63 oz
 
Odpor spúšte: 28 N